Присяжнюк вкотре похвалився експортним "покращенням"
У січні-лютому 2013 року виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в Україні зросло на 6,3%, порівняно з аналогічним періодом 2012 року.
Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба.
"З початку року ми бачимо стійку тенденцію до нарощення виробництва більшості видів продукції харчової та переробної промисловості. Так, у січні-лютому 2013 року виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в Україні зросло на 6,3%, порівняно з аналогічним періодом 2012 року. Зокрема, значно збільшилося виробництво продукції тваринництва - м’яса великої рогатої худоби, свиней. Та найбільше вдалося наростити виробництво замороженого м’яса свійської птиці - на 65,7%", - зазначив Присяжнюк.
Також міністр зауважив, що на 15% збільшилося виробництво вершкового масла, на 8,6% - свіжого сиру. Окрім того, вітчизняні підприємства харчової та переробної промисловості наростили виробництво фруктових та овочевих соків - на 21,7%, та безалкогольних напоїв - на 22,9%.
Очільник відомства наголосив, що значно зросли й обсяги експорту продукції харчової та переробної промисловості.
"Дуже важливо, що зростає експорт готової продукції з доданою вартістю. Так, у січні-лютому обсяги експорту продукції харчової та переробної промисловості зросли на 298,1 мільйона доларів, тобто на 25,7%, порівняно з відповідним періодом 2012 року. Загалом, за вказаний період експорт цієї продукції сягнув 1,5 мільярда доларів", - додав Присяжнюк.