Прем'єр назвала об'єктивну ціну на цукор
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що ціна 4-4,5 гривні за кілограм цукру є об'єктивною.
Про це вона сказала журналістам.
"Те, що я сьогодні почула, це близько 4-4,5, ось така може бути окупна ціна для тих, хто виробляє цукор", - сказала прем'єр, повідомляють Українські новини.
Тимошенко зазначила, що підвищення ціни на цукор до 7 гривень у літній період пов'язане з тим, що населення займається консервацією, і спекулянти штучно завищують ціни для того, щоб підвищити свої прибутки.
"Те, що стосується 7 гривень, це не ціна виробників, це спекулятивна ціна", - підкреслила вона.
При цьому прем'єр зазначила, що із завершенням сезону консервації ціна має впасти, однак, на її думку, більше логічною видається ситуація, коли протягом року зберігається та сама середня ціна на цукор.
Як відомо, Кабінет Міністрів заявляє про відсутність об'єктивних причин для зростання цін на цукор.
За даними Мінекономіки, станом на 1 серпня запаси цукру становлять 735 тис. тонн, тоді як щомісячне внутрішнє споживання цього продукту в Україні - 150-160 тис. тонн.
Тимошенко прогнозує стабілізацію цін на цукор найближчим часом.
Наприкінці липня Антимонопольний комітет почав вивчати діяльність оптових торговців цукром і торговельними мережами, що здійснюють його роздрібну реалізацію, у зв'язку з підвищенням цін на цукор.