Молоді лідери оцінять проблеми та перспективи українського студентства

Пятница, 30 октября 2009
Розпочався Всеукраїнський громадський проект - опитування студентських старост та лідерів студентського самоврядування "Проблеми та перспективи студентства". Метою проекту є виявлення найбільш типових проблем, з якими зіштовхуються студенти під час навчання, консолідації позицій студентських лідерів щодо їх вирішення.


Инновации в действии

Дослідження проводиться Всеукраїнською студентською ініціативою за підтримки Національного університету “Острозька академія”. Проект триватиме до кінця листопада та проходитиме у формі он-лайн опитування на сайті http://www.active.in.ua. Узагальнені результати дослідження з конкретними рекомендаціями будуть направлені у Міністерство освіти і науки України, інші профільні міністерства та вищі навчальні заклади.

На основі результатів опитування планується виявити найбільш типові проблеми, з якими зіштовхуються студенти у навчанні та повсякденному житті, уніфікувати пропозиції студентських старост та лідерів студентського самоврядування щодо вирішення таких проблем та розробити єдину ефективну програму по покращенню становища студентів.

«Сьогодні кількість проблем та труднощів, з якими зустрічаються студенти під час навчання у ВНЗ, дедалі зростає. Діапазон цих проблем варіює від суто побутових – до негараздів на рівні матеріально-технічного та навчально-методичного забезпечення університетів. Часто, адміністрації ВНЗ або не знають про існування тих чи інших проблем, або ж просто не бажають їх вирішувати”, - говорить Марія Цип'ящук, координатор проекту.

За участь в опитуванні кожен студент нагороджується авторськими презентаціями професійних тренінгів з лідерства, тайм-менеджменту, зв’язках з громадськістю та роботі в команді. Крім того, головний приз – людям, які будуть вибрані випадковим жеребкуванням – три поїздки на двох в один з туристичних турів Україною.

За додатковою інформацією звертатися

Всеукраїнська студентська ініціатива
Марія Цип'ящук
http://www.active.in.ua