Молоді лідери оцінять проблеми та перспективи українського студентства

П'ятниця, 30 жовтня 2009
Розпочався Всеукраїнський громадський проект - опитування студентських старост та лідерів студентського самоврядування "Проблеми та перспективи студентства". Метою проекту є виявлення найбільш типових проблем, з якими зіштовхуються студенти під час навчання, консолідації позицій студентських лідерів щодо їх вирішення.


Архів

Дослідження проводиться Всеукраїнською студентською ініціативою за підтримки Національного університету “Острозька академія”. Проект триватиме до кінця листопада та проходитиме у формі он-лайн опитування на сайті http://www.active.in.ua. Узагальнені результати дослідження з конкретними рекомендаціями будуть направлені у Міністерство освіти і науки України, інші профільні міністерства та вищі навчальні заклади.

На основі результатів опитування планується виявити найбільш типові проблеми, з якими зіштовхуються студенти у навчанні та повсякденному житті, уніфікувати пропозиції студентських старост та лідерів студентського самоврядування щодо вирішення таких проблем та розробити єдину ефективну програму по покращенню становища студентів.

«Сьогодні кількість проблем та труднощів, з якими зустрічаються студенти під час навчання у ВНЗ, дедалі зростає. Діапазон цих проблем варіює від суто побутових – до негараздів на рівні матеріально-технічного та навчально-методичного забезпечення університетів. Часто, адміністрації ВНЗ або не знають про існування тих чи інших проблем, або ж просто не бажають їх вирішувати”, - говорить Марія Цип'ящук, координатор проекту.

За участь в опитуванні кожен студент нагороджується авторськими презентаціями професійних тренінгів з лідерства, тайм-менеджменту, зв’язках з громадськістю та роботі в команді. Крім того, головний приз – людям, які будуть вибрані випадковим жеребкуванням – три поїздки на двох в один з туристичних турів Україною.

За додатковою інформацією звертатися

Всеукраїнська студентська ініціатива
Марія Цип'ящук
http://www.active.in.ua