Tesla – лідер автоіндустрії за прибутком на один автомобіль

Вівторок, 25 червня 2024, 13:19 -

Серед найбільших світових виробників авто Tesla має найбільший прибуток на одне авто. Mercedes-Benz має друге місце.

Про це повідомляє Nikkei Asia.

Середній чистий прибуток Tesla на один автомобіль склав 7 000 доларів, хоча цей показник знизився до 4063 дол після виключення податкових пільг на понад 5 мільярдів. 

Зазначається, що Mercedes-Benz посів друге місце з 5311 дол, за ним слідує BMW з 4396 дол.

Реклама:

Дев'ять з 12 найбільших світових автовиробників заробили більше грошей на один автомобіль за рік, що закінчився в березні 2024 року, ніж у попередньому році, завдяки відновленню ланцюжків поставок і зростанню відпускних цін.

В дослідженні було розділено чистий прибуток на кількість проданих у світі автомобілів для 10 найбільших автовиробників світу, а також виробників електромобілів Tesla і BYD. 

Розкішні моделі виділилися з погляду прибутковості. Ціни на Mercedes-Benz у грудні становили в середньому 78 тис доларів. Це більше, ніж 72 тис для BMW і 59 тис для Lexus. 

Реклама:

Повідомляється, що середній показник ціни Tesla знизився на тлі посилення цінової конкуренції, але залишився вище 50 тис.

У той час як прибуток на автомобіль у Tesla, Mercedes-Benz і BMW дещо впав, інші автовиробники в списку зросли.

Особливо добре на цьому фронті показали японські учасники: Toyota підскочила на 92%, а Honda на 53%.

Нагадаємо:

Китай припустив, що німецькі виробники розкішних автомобілів можуть отримати вигоду, якщо Берлін переконає Європейський Союз знизити тарифи на китайські електромобілі.

Від початку року в Україну ввезли рекордні 20,8 тисячі електроавто, загалом попит на електрокари виріс у 2,1 раза за рік.

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: