Міністр економіки Німеччини закликав Китай не обходити санкції ЄС проти Росії

Субота, 22 червня 2024, 18:00
 
Getty Images

Віцеканцлер Німеччини Роберт Хабек, який також є міністром економіки країни закликав Китай припинити перенаправлення експорту європейських товарів до Росії, які можуть бути використані у війні проти України.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Якщо продукти, які використовуються у військовому комплексі, більше не будуть імпортуватися з Китаю, це також допоможе економічним відносинам між нашими двома країнами", - зазначив міністр.

Хабек додав, що торгівля Китаю з Росією минулого року зросла більш ніж на 40%, і що лише трохи більше половини цього зростання припадає на енергоносії, а решту становлять так звані товари подвійного призначення.

Реклама:

За словами віцеканцлера, він порушив це питання на переговорах з китайськими урядовцями після того, як вони поскаржилися на те, що Німеччина ускладнює китайські інвестиції в технологічний сектор, а також запроваджує жорсткіший контроль за експортом критично важливих товарів, таких як товари подвійного призначення.

Нагадаємо:

Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек заявив, що запропоновані Європейським Союзом тарифи на китайські електромобілі не є "покаранням".

Реклама:

Економічна правда

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: