В Україні з'явиться можливість подавати онлайн-заяву на соціальні послуги

Четвер, 13 червня 2024, 17:07 -

Уряд ухвалив рішення про створення "Соціального веб-порталу електронних послуг Мінсоцполітики", що дозволить подавати онлайн-заяви на отримання соціальних послуг.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

"Впровадження Соціального порталу Мінсоцполітики – важливий крок до ефективної цифровізації соціальних послуг. Величезні черги та стоси паперів відійдуть у минуле, а дистанційне звернення незабаром стане повсякденністю." – сказав заступник міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко. 

Зазначається, що для користування послугами достатньо буде перейти на соціальний портал, авторизуватися в особистому кабінеті, обрати послугу та підписати заяву. Громадяни також матимуть можливість відстежувати статус своїх звернень в особистому кабінеті. 

Реклама:

Крім того, скоротиться час очікування на рішення уповноважених органів, адже такі запити розглядатимуть оперативно – єдина інформаційна система соціальної сфери автоматично підтягуватиме необхідну інформацію.

В пресслужбі додають, що наразі тривають випробування, а про офіційний запуск повідомлять окремо.

Читайте також: Пенсіонерів може побільшати на мільйон. Конституційний суд розглядає законність реформи 2017 року

Реклама:

Нагадаємо:

Через зростання тарифів на електроенергію, розмір житлової субсидії і пільги на компослуги для всіх домогосподарств, які мають на них право, перерахують. Перерахунок Пенсійний фонд проведе автоматично, нікуди додатково звертатись не потрібно.

Закупівлі державних замовників за кошти іноземних донорів все частіше переходять в електронну систему Прозорро, що підвищує їхню ефективність та конкурентність.

Реклама:
Слухайте подкаст "Хроніки економіки" на зручній платформі: