Санкції проти РФ не мають жодного впливу за межами країн Заходу - FT

Середа, 29 травня 2024, 15:27 -


Архів

Санкції проти Росії не мають жодного впливу за межами країн Заходу, а спроби зупинити потік бізнесу лише перенаправляють його в інше місце.

Про це заявив голова головного торгового центру Дубаю, пише газета Financial Times.

"Санкції уповільнюють економіку, але ніколи не зупиняють її", - сказав Хамад Буамім, голова Дубайського товарного центру, провідної зони вільної торгівлі ОАЕ, яка охоплює понад 24 000 підприємств. "Торгівля продовжує текти, просто вона тече по-іншому", - сказав він в інтерв'ю Financial Times.

Дубай вважається вигодонабувачем від спроб США та Європи ізолювати російську економіку. До прикладу, деякі нафтотрейдери переїхали з Женеви до ОАЕ після того, як Швейцарія приєдналася до санкцій, запроваджених проти Москви.

За словами Буаміма, енергетика є найважливішим сектором для DMCC, оскільки в зоні зареєстровано близько 3 000 енергетичних компаній.

Однак в останні місяці ОАЕ, разом з іншими країнами, перебувають під тиском США, ЄС і Великої Британії, які вимагають вжити заходів проти компаній, що торгують з Росією.

"Той факт, що економіка не контролюється виключно однією стороною світу, робить ці санкції менш ефективними, - сказав Буамім. "Якщо ми візьмемо лише війну в Україні, то [санкції] ефективні, коли ви дивитеся на захід, але вони не дуже ефективні за його межами".

Він додав: "Ми не бачимо в них великого інструменту для здійснення будь-якого впливу. Вони просто ускладнюють торгівлю і впливають на весь світ".

Економічна правда.