Україна поскаржилась на Росію в ООН через злам супутникових каналів

Вівторок, 25 червня 2024, 18:17 -


Архів

Міжнародна спілка електрозв'язку (ITU) - спеціалізована установа ООН у сфері глобального електрозв'язку - цього тижня розглядає низку скарг від України та європейських країн на втручання російських супутників у роботу навігаційних служб та телеканалів.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що супутникові перешкоди заглушають сигнали GPS і можуть поставити під загрозу керування повітряним рухом, йдеться в заяві Європейського Союзу, направленій до ITU) на початку цього місяця. У деяких випадках атаки зазнали дитячі телеканали: внаслідок втручання на них транслювалися жорстокі кадри війни в Україні.

У скарзі України до органу ООН, датованій 3 червня, з яким ознайомилось Reuters, задокументовано щонайменше 11 випадків втручання, які за останні три місяці вплинули на десятки українських телевізійних програм.

У заяві міститься прохання "вжити всіх можливих заходів для припинення втручання РФ".

Франція, Швеція і Люксембург також надіслали скарги зі звинуваченнями у "шкідливому втручанні" в їхні супутникові мережі, підтвердили в ITU, не уточнивши, хто несе за це відповідальність.

Нагадаємо: 

У квітні РФ атакувала супутникове мовлення України: десятки телеканалів зазнали проблем.

Повідомлялось, що 9 травня росіяни зламали супутниковий ефір каналів групи StarLightMedia та "Інтер" і запустили трансляцію параду в Москві на Красній площі.

Читайте також: Супутникова війна: чи захистить Україна своє телебачення від російських атак?