PROMOTED

Тетяна Путінцева: Клієнтоорієнтованість і взаємопідтримка дозволили "Комінбанку" посилити позиції на ринку в 2022

Субота, 31 грудня 2022, 16:48
 
Тетяна Путінцева, голова правління Комінбанку

Попри масштабні виклики для всієї банківської системи, спричинені повномасштабним вторгненням Росії, "Комінбанк" у 2022 році зміг не лише забезпечити стабільну роботу, а й розширити свою присутність у банківському секторі України. Це стало можливим завдяки налагодженій системі відносин "банк-клієнт", основаній на засадах взаємопідтримки та допомоги.

Про це розповіла голова правління банку Тетяна Путінцева в інтерв'ю НВ.

За її словами, "Комінбанк" у своїй діяльності орієнтувався на потреби і можливості клієнтів як в питаннях роботи з кредитним портфелем, так і в питаннях розширення мережі відділень.

"Ми з усіма в діалозі, немає таких клієнтів, з якими комунікація не відбувається. Ми провели реструктуризацію основного боргу –  ті кредити, по яким вже включався строк погашення тіла кредиту і ми пішли назустріч бізнесу - відтермінували його. Що стосується погашення відсотків, у нас також відбулася реструктуризація", - розповіла Тетяна Путінцева

Крім того, за словами голови правління "Комінбанку", вдалося реструктурувати кредити в рамках президентської програми "5-7-9", що також дозволило знизити відсоткове навантаження на клієнтів - боржників.

Вона розповіла, що від початку року кількість відділень банку збільшилася на 15 і відкривались вони з урахуванням потреб населення і бізнесу, який релокувався в різні частини України.

"Ми відчули ринок, потребу клієнтів – тих, хто тимчасово переїхав у західні області і в квітні відкрили відділення в Ужгороді. Вже за місяць  воно було прибутковим!" – навела приклад Тетяна Путінцева.

Лише у грудні відкрилися два нових відділення "Комінбанку"– в Нововолинську Волинської області та в Синельникове на Дніпропетровщині.

"На сході дуже велика потреба в точках фінансового обслуговування і "Комінбанк" не може залишатися осторонь, не може ігнорувати потреби людей", - зауважила голова правління "Комінбанку".

За її словами, саме завдяки клієнтоорієнтованості, навіть в такий надскладний рік, банку вдається щомісяця залучати близько 60-80 млн грн депозитів. Від початку року кредитний портфель банку зріс на 500 млн і сьогодні складає 2,6 млрд грн.

Завдяки стабільній і ефективній роботі за результатами першого півріччя "Комінбанк" підвищив свій кредитний рейтинг до максимально можливого рівня – uaAAA, а протягом року - увійшов до  ТОП-20 прибуткових банків. Також з липня по листопад  банк зменшив суму надлишкового рефінансування з 3,9 млрд до 788 млн грн.

За словами Тетяни Путінцевої, банк не залишається осторонь і нових практичних викликів, які постають перед українцями через агресію Росії і удари по енергетичній інфраструктурі. На базі низки відділень були організовані "точки незламності", де люди можуть зарядити гаджети, зігрітися, випити каву і вирішити  фінансові питання,  навіть, якщо вони не є клієнтами "Комінбанку".

Керуючись таким підходом банк також долучився і до ініціативи Національного банку POWER BANKING – створення мережі відділень комерційних банків, які будуть працювати навіть в умовах можливого блекауту.

"Взаємодопомога і єдність на сьогодні в Україні - це запорука нашої стійкості", - резюмувала Тетяна Путінцева.