Twitter згорнув політику боротьби з дезінформацією про COVID-19

Середа, 30 листопада 2022, 10:58

Компанія Twitter Inc під керівництвом Ілона Маска згорнула політику, спрямована на боротьбу з дезінформацією, пов'язаною з COVID-19.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на блог Twitter.

"Починаючи з 23 листопада 2022 року, Twitter більше не застосовує політику щодо оманливої інформації про COVID-19", – йдеться в повідомленні Twitter. Конкретні заходи, від яких відмовиться платформа, були не відразу зрозумілі, і компанія не відразу відповіла на прохання поділитися додатковою інформацією.

На початку COVID-19 у 2020 році Twitter запровадив низку заходів для протидії дезінформації щодо пандемії COVID-19. Зокрема, йдеться про маркування та попереджувальні повідомлення щодо твітів з непідтвердженою інформацією про кризу в галузі охорони здоров'я, а також систему, яка дозволяє користувачам видаляти твіти, що містять неправдиві твердження про вакцини.

Реклама:

Соціальні мережі від Meta Platforms, Facebook та сервіси YouTube Alphabet, застосували аналогічні заходи, які діють досі.

На початку цього року також Twitter заявляв, що з березня 2021 року припинив застосовувати "політику громадянської доброчесності", пов'язану з брехнею про президентські вибори в США 2020 року.

Реклама:
Реклама: