Заморозки зменшили урожай ягід та фруктів на 30% - Мінагрополітики
Наслідком травневого пониження температури повітря стало скорочення загальнонаціонального урожаю ягід, фруктів та винограду на 29% - з 2473 до 1755 тисяч тонн.
Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.
"Найбільшої шкоди зазнали кісточкові культури – їх прогнозний урожай зменшено з 476 до 292 тисяч тонн (на 39%). У розрізі цих культур найбільший недобір урожаю очікується у абрикоса, персика і нектарина. Планується зібрати 33,3 тисяч тонн абрикос, 9,7 тисяч тонн персика та нектарина (проти раніше очікуваних 71 та 18 тисяч тонн відповідно)", - йдеться у повідомленні.
Мінагро додає, що найменшої шкоди завдано врожаю винограду – в межах 13% (очікується 333 тисяч тонн проти попереднього прогнозу у 380 тисяч тонн).
Нагадаємо, в Українському клубі аграрного бізнесу спрогнозували втрату половини урожаю через заморозки.
Економічна правда