Українська правда

Україна збільшила експорт цукру у 33 рази

28 лютого 2017, 15:46

Україна у 2016-2017 маркетинговому році у порівнянні з попереднім періодом збільшила експорт цукру у 33 рази – до 344 тисяч тонн.

Про це сказав міністр агарної політики та продовольства Тарас Кутовий, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, такий результат досягнуто завдяки системній та злагодженій роботі всієї виробничої ланки – від виробників цукрових буряків до переробників.

 "Визначний момент попереднього року – збільшення у цукровій галузі всіх показників. Це великі показники, які фактично створюють передумови для подальшого зростання галузі", - наголосив міністр.

Українські аграрії виростили не тільки гарний врожай цукрових буряків, але й якісний.

Покращення якості сировини дало змогу у поточному сезоні отримати 6,9 тонн цукру з одного гектару, що втричі більше, ніж в 2010 році.

Завдяки зростанню врожайності у 2016 році валовий збір цукрових буряків із площі 290 тис. га становив 13,2 млн тонн, тоді як у 2000 році таку ж кількість цукросировини було зібрано із площі у 747 тис. га.

"2016 рік можна визначити як рік чіткої динаміки. На 25% до попереднього року збільшилися площі під цукровим буряком, на 30% - виробництво цукросировини, на 40% - виробництво цукру. Така динаміка вражає, якщо говорити про світову практику", - зазначив очільник аграрного міністерства.

"У галузі дуже амбітні плани – цьогоріч експортувати мільйон тонн цукру. Дуже добре коли бажання та амбіції досягаються", - сказав міністр.

Економічна правда

цукор Мінагропрод