Експорт українського м’яса зріс на 24% - Павленко
У січні-березні цього року експорт м’яса та субпродуктів становив 61,7 тисяч доларів.
Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко, передає прес-служба відомства.
Він зазначив, що за минулий місяць було експортовано м’яса та субпродуктів на суму 28,3 тисяч доларів, що на 24% більше порівняно з минулим місяцем.
"Основними імпортерами української продукції були Ірак, Арабські Емірати, Йорданія, Німеччина і Нідерланди", - додав міністр.
Павленко нагадав, що нещодавно Україна також отримала доступ на ринок охолодженої яловичини і м'яса птиці Ізраїлю. Процес узгодження ветеринарних сертифікатів вже розпочався.
"Постійно ведеться робота щодо відкриття нових ринків та здійснюється узгодження вітчизняних норм та стандартів у сфері харчової безпеки з міжнародним законодавством, зокрема європейським, що дозволить українським виробникам значно розширити експортні можливості", - підсумував він.