Українські аграрії отримали доступ на ринок Індонезії
Індонезія визнала Одеську державну прикордонну контрольно-токсинологічну лабораторію такою, яка відповідає індонезійській системі контролю за безпекою та якістю харчових продуктів.
Про це пише "УкрАгроКонсалт" з посиланям на Державну ветеринарну і фітосанітарну службу.
Як зазначає видання, відтепер Україна може постачати в цю країну свіжу продукцію рослинного походження. Рішення зареєструвати Одеську лабораторію Індонезія прийняла в січні 2016 року.
Реєстрація буде діяти три роки - до 21 січня 2019 року, пише видання.
Відповідно до реєстраційних вимог, вантажі, які відправляються з України в Індонезію, повинні супроводжуватися попереднім повідомленням, яке видається на свіжу продукцію рослинного походження перед відправкою з країни-походження, і сертифікатом аналізу, що видається зареєстрованою дослідною лабораторією.
"Вперше за період існування незалежної України Одеська прикордонна державна контрольно-токсикологічна лабораторія пройшла реєстрацію відповідно до вимог Республіки Індонезія на проведення досліджень з безпеки сільгосппродукції: гранично допустимого вмісту пестицидів, важких металів і біотоксинів", - зазначив Володимир Лапа.
Він додав, що це дозволяє вітчизняним виробникам розширити свої експортні можливості, а також стимулюватиме їх підвищувати якість продукції і модернізувати виробництво відповідно до міжнародних вимог.