За тиждень цукор в Україні подорожчав майже на 30%
Оптові ціни на цукор в Україні станом на 25 лютого 2015 року зросли до 12,5 тисяч гривень за тону.
Про це повідомив експерт відділу агропромислового комплексу ДП "Держзовнішінформ" Євген Томашевський, передає прес-служба підприємства.
"Вартість товару за тиждень збільшилася в середньому на 29%, порівняно з 18 лютим, коли ціна становила 9,7 тисяч гривень за тону", - заявив Томашевський.
"Головною причиною подорожчання солодкого продукту є падіння курсу гривні по відношенню до іноземних валют. Це, відповідно, призвело до зростання цін на ресурси та матеріали, необхідні для весняно-польових робіт", - прокоментував експерт.
За попередніми оцінками Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, експорт цукру до кінця поточного МР досягне позначки 20 тисяч тонн.
Як зазначається, станом на 1 лютого поставки солодкого продукту на зовнішні ринки перевищили 13 тисяч тонн. Кінцеві залишки цукру в країні до кінця поточного сезону прогнозуються на рівні 661 тисячу тонн.