Європейські банки повинні сильно скоротити активи

Понеділок, 12 серпня 2013, 15:38

Найбільші банки в Європі повинні будуть скоротити активи на 661 млрд євро і додати 47 млрд євро нового капіталу протягом наступних п'яти років.

Такі цифри випливають з дослідження, проведеного Royal Bank of Scotland, який виділив Deutsche Bank, Credit Agricole і Barclays в якості банків, що найбільше потребують нового капіталу, пишуть "Вести экономика".

При цьому в RBS відзначили, що навіть через п'ять років після фінансової кризи у європейських банків як і раніше "занадто великі шанси на банкрутство".

У цілому банкам єврозони необхідно скоротити до 2018 року 3,2 трлн євро (4,3 млрд доларів) активів відповідно до вимог "Базель III".

Найбільший тягар ляже на малі банки, які повинні зменшити свої активи на 2,6 трлн євро (3,5 трлн доларів), що викликає побоювання в різкому скороченні обсягів кредитування малих і середніх підприємств.

"Борги обтяжують практично всі країни Європи, що підтверджують баланси банків, - говорить Джеймс Чаппелл, аналітик Berenberg bank. - Основна проблема полягає в тому, що банки не мають у своєму розпорядженні достатній капітал, щоб списати борги".