Винороби скоротили виробництво на 8% - Держстат
Виноробні підприємства України в 2012 році скоротили виробництво виноматеріалів на 8% в порівнянні з 2011 роком - до 23 млн декалітрів.
Про це йдеться в повідомленні Держстату.
Згідно з її даними, на виноматеріали за цей період було перероблено 329,6 тис тонн винограду, що на 7% менше, ніж у 2011 році.
У минулому році підприємства галузі для випуску вин справили 13,8 млн дал виноматеріалів (практично на рівні 2011 року), для закладки на витримку - 0,9 млн дал (на 55% менше).
За 2012 виробництво виноматеріалів для шампанських та ігристих вин в Україні скоротилося на 7% (до 5,6 млн дал), коньяку - майже на 3% (до 2,5 млн дал), кріплених вин - на 24% менше (до 3,4 млн дал), інших видів виноматеріалів - майже в 4,3 рази.
У той же час для закладки на витримку та випуск столових вин виробництво виноматеріалів зросло на 2% і склало 11,3 млн дал.
У 2011 році виноробні підприємства України скоротили виробництво виноматеріалів на 18,3% в порівнянні з 2010 роком - до 25,1 млн дал.