В Україні знижується споживання бананів на користь яблук
В Україні змінюється структура споживання на ринку фруктів.
За останні п'ять років рівень споживання бананів знизився на 27%, а споживання яблук в той же період збільшилося на 25%, повідомляє "Дело" із посиланням на дані проекту Fruit-Inform.
При цьому кожне друге яблуко, з'їдене громадянином України, привезене з Європи.
В залежності від погодних умов у сезон, обсяг виробництва в останні роки становив від 7,1 до 11 млн тонн щорічно (дані FAPA - Фонд програм сприяння сільському господарству).
Більше 75% від цього обсягу виробляється в п'яти країнах - Польщі, Італії, Франції, Німеччині та Іспанії.
Країни ЄС - другий за розміром виробник яблук після Китаю, виробництво яблук якого в 2010 році досягло 33,2 млн тонн, тоді як в той же рік в ЄС було вироблено 9,7 млн тонн продукту.
Яблука з Європи експортуються, головним чином, в Росію і Україну, а також до Лівії, Алжиру і Норвегії.