Обід депутату обходиться в 20-25 гривень
На їдальні Верховної ради в кошторисі на 2012 рік закладено, як і три останніх роки, - 1,6 мільйона гривень, тому обід депутатам обходиться в 20-25 гривень.
Про це пише газета Комсомольська правда в Україні.
Як запевнили в апараті Верховної ради, всі продукти, які використовуються для готування їжі, екологічно чисті й купуються на тендерній основі.
Звичайно робиться триденний запас провізії. Меню встановлює заступник по виробничій частині. Причому щодня в ньому змінюється перелік страв.
"У нас тільки рецептів других страв - 215! А якщо сюди додати перше, гарніри, десерти - близько двох тисяч вийде", - розповів інженер-технолог Надія Замковенко.
Коли починається піст, у меню з'являються пісні страви.
Так у їдальні салат зі свіжої капусти коштує 3,56 гривні, салат картопляний з язиком - 6,36, солянка домашня - 8,80, сирники зі сметаною й медом -11,46, корейка, запечена із грибами й картоплею - 24,39, брізоль із курятини, фарширований грибами - 14,74, рис варений - 2,34, чай із цукром -1,91, компот зі смородини й вишень - 3,40, хліб український - 0,30.
За словами Замковенко, депутати люблять страви з язиком, варену вирізку або осетрину, смажену дорадо.
Якщо ж депутат скучив по якійсь страві, то він може попросити приготувати.
"Ми дослухаємося до побажань. Але ця страва, як правило, готується вже наступного дня й включається в загальне меню", - уточнила Замковенко.
Всі страви готуються тільки на один день. Подати, наприклад, учорашній борщ заборонено. Не можна й відхилятися від вимог технологічних карток.