Підприємці зобов'язані декларувати цукор
В Україні набула чинності процедура декларування наявності цукру.
Декларування починається станом на 1 вересня 2011 року, повідомляє "Дело".
З 1 вересня 2011 року суб'єкти підприємницької діяльності, незалежно від форми власності, які виробляють цукор і зберігають його для подальшої реалізації або здійснюють оптову або роздрібну торгівлю цукром, повинні звітувати про фактичні обсяги продукту, якими вони володіють.
Звітувати про наявність цукру необхідно щомісячно, до п'ятого числа.
Декларуванню підлягає цукор білий, в тому числі кристалічний, пресований і інший цукор масою не менше 1 тонни, а сахароза для шампанського і цукрова пудра - без обмеження обсягу.
У декларації необхідно буде вказати найменування (ПІБ) та місцезнаходження (місце проживання) декларанта; код платника податків; кількість у тоннах цукру білого (в т.ч. кристалічного, пресованого, сахарози для шампанського, цукрової пудри) або іншого цукру.
Відомості, представлені в декларації, є конфіденційними.
Неподання або подання недостовірної інформації про обсяги цукру загрожує підприємцям штрафом у розмірі від десяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 гривень до 3400 гривень).
Як відомо, порядок декларування наявності цукру був затверджений постановою Кабміну від 10 серпня 2011 року.