Парламент прийняв за основу законопроект про продовольчу безпеку

Вівторок, 14 червня 2011, 19:58

Верховна рада у вівторок ухвалила в першому читаннi законопроект про продовольчу безпеку України.

За законопроект проголосували 273 депутатські картки iз 321 зареєстрованих у залi, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як зазначено в пояснювальнiй записцi до законопроекту, документ визначає правовi, економiчнi та органiзацiйнi основи дiяльностi держави, спрямовані на захист нацiональних iнтересiв i гарантування в Українi продовольчої безпеки громадянина, суспiльства i держави вiд зовнiшнiх та внутрiшнiх загроз.

Законопроект, розроблений депутатом Григорiєм Калєтнiком, встановлює вiдповiдальнiсть держави за належний рiвень харчування населення.

Дiя законопроекту поширюється на галузi, якi забезпечують виробництво продукцiї сiльського та рибного господарства, її заготiвлю, зберiгання, переробку та реалiзацiю, аграрну науку, вирiшення продовольчих i соцiальних проблем.

Згiдно з документом, виробники сiльськогосподарської продукцiї та продовольства мають забезпечувати виробництво якiсних i безпечних продуктiв для споживачiв iз наданням їм повної та зрозумiлої iнформацiї про продукти та їх харчовi властивостi; пiдприємства торгiвлi харчовими продуктами - територiальну та фiзичну доступнiсть продовольства та дотримання iнструкцiй з безпеки харчових продуктiв, науково-дослiднi установи - формування i поширення знань iз проблем гарантування продовольчої безпеки.