У січні інфляція пришвидшилася до 1%. Оновлено
У січні 2011 року на споживчому ринку України серед продуктів харчування найбільше подорожчали овочі та продукти переробки зернових.
Такі дані наводить Державна служба статистики.
За даними Держстату, у цілому споживчі ціни в січні 2011 року зросли на 1% у порівнянні із груднем 2010 року.
У порівнянні із січнем 2010 року ціни додали 8,2%.
Ціни на продукти харчування і безалкогольні напої виросли на 1,3%.
Найбільше (на 7,2% і 6,6%) подорожчали продукти переробки зернових і овочі. Зокрема, картопля подорожчала на 5,6%.
Також істотно - на 4,3% зросли ціни на соняшникову олію, на 2,9% подорожчали фрукти, на 2,7% - цукор.
Водночас, стали дешевшими на 3,3% тваринні жири, на 1,3% - яйця, на 0,3% - сири, м'ясо та м'ясопродукти - на 0,1%.
Алкогольні напої та тютюнові вироби зросли в ціні на 0,5%, в т.ч. алкогольні напої - на 0,9%, тютюнові вироби - на 0,1%.
Як повідомлялося, у 2010 році інфляція становила 9,1%. За 2009 рік споживчі ціни зросли на 12,3%, за 2008 рік - на 22,3%.
Уряд прогнозує в 2011 році уповільнення інфляції до 8,9%.