У листопаді подорожчали хліб, молочні продукти та овочі
За першу декаду листопада 2010 року в Україні подорожчали хліб, молочні продукти та овочі.
Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на щодекадну довідку про зміну середніх рівнів цін на продукти харчування в цілому по Україні станом на 10 листопада 2010 року.
За даними моніторингу цін, станом на 10 листопада 2010 року, порівняно з 30 жовтня, середні рівні цін в цілому по Україні підвищилися на хліб із борошна вищого сорту - на 0,9% (із 4,37 до 4,41 гривні за кілограм); борошно вищого сорту - на 0,3% (із 3,18 до 3,19 гривні за кілограм); вермішель - на 0,4% (із 4,83 до 4,85 гривні за кілограм); крупу гречану - 0,2% (із 11,14 до 11,16 гривні за кілограм); крупу манну - 0,3% (із 3,88 до 3,89 гривні за кілограм).
Не змінилися ціни на хліб із борошна першого сорту (3,59 гривні), хліб житньо-пшеничний (3,53 гривні) і рис (8,56 гривні за кілограм).
На тваринницьку продукцію й продукти її переробки середні рівні цін у цілому по Україні підвищилися на молоко - на 0,5% (із 5,77 до 5,80 гривні за літр); сметану - 0,4% (із 15,68 до 15,74 гривні за кілограм); масло вершкове - 0,5% (із 46,55 до 46,76 гривні за кілограм); яловичину - 0,2% (з 37,51 до 37,57 гривні за кілограм); свинину - 0,02% (із 40,35 до 40,36 гривні за кілограм); сало - 0,6% (із 19,20 до 19,31 гривні за кілограм); птицю (кури) - 0,2 % (із 18,72 до 18,75 гривні за кілограм).
Знизилися ціни на яйця (курячі) - 0,4% (із 6,85 до 6,82 гривні за десяток) і не змінилися на ковбаси варені першого сорту (28,48 гривні за кілограм).
На цукор середній рівень цін у цілому по Україні на зазначену дату знизився на 0,2% (із 8,50 до 8,48 гривні за кілограм).
На олію соняшникову середній рівень цін у цілому по Україні підвищився на 0,5% (із 11,02 до 11,08 гривні за кілограм).
На овочеву продукцію спостерігалося підвищення середніх рівнів роздрібних цін на: картоплю - 0,5% (із 4,16 до 4,18 гривні за кілограм); капусту - 0,8% (із 3,60 до 3,63 гривні за кілограм).
За даними моніторингу цін, на споживчому ринку продуктів харчування в аналогічному періоді 2009 року спостерігалося підвищення роздрібних цін на: вермішель, крупу гречану, крупу манну, ковбаси варені першого сорту, молоко, сметану, масло вершкове, цукор, олію соняшникову, яловичину, свинину, сало, яйця (курячі), картоплю й капусту; зниження їх рівня на моркву.