В Україну завозять майже удвічі менше м'яса
Імпорт м`яса в Україну в першому кварталі 2010 року становив 58 тисяч тонн, що на 40% менше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це йдеться у повідомленні асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ), передає агентство УНІАН.
Експерти УКАБ зазначають, що зниження імпорту обумовлене розвитком вітчизняного тваринництва, посиленням ветеринарного контролю, а також зниженням платоспроможності українських споживачів.
При цьому основна частка імпорту як і раніше припадає на м`ясо птиці (24 тис. тонн) і свинину (19 тис. тонн).
За словами керівника групи експертів УКАБ Володимира Лапи, зниження імпорту може стати тенденцією всього 2010 року, оскільки станом на початок квітня поголів`я свиней в Україні зросло на 14%, порівняно з аналогічним періодом минулого року, птиці - більш ніж на 5%, а реалізація м`яса на забій перевищила минулорічні показники на 8%.
"Із часом буде все більш відчутною не лише конкуренція з імпортом, але й конкуренція вітчизняних виробників", - зазначив Лапа.