Українська правда

В Мінекономіки пояснили уповільнення інфляції

8 квітня 2010, 11:20

Найбільший вплив на загальний рівень інфляції у березні мало сезонне зростання цін на продукти харчування (на 1,3%) та підвищення цін на тютюнові вироби (5,4%).

Про це заявив міністр економіки Василь Цушко, коментуючи уповільнення зростання споживчих цін.

При цьому, за його словами, тарифи на житлово-комунальні послуги в цілому не підвищувалися.

Також спостерігалося зниження цін на цукор - на 3,9%, м'ясо і м'ясопродукти - на 0,1%.

Цушко підкреслив, що зниження цін на вітчизняному ринку цукру відбулося за рахунок зниження ціни на цукор у світі, а зменшення споживчого попиту на товари м'ясної групи через продовження передвеликоднього посту.

Водночас, за його словами, за рахунок сезонності на ринку продовольчих товарів найбільше подорожчали яйця (на 8,1%), фрукти (на 7,1%), овочі (на 2,1%) та сири (на 2,4%).

Внаслідок стійкої тенденції підвищення цін на нафту в світі також спостерігалося незначне зростання цін на паливно-мастильні матеріали (на 1,1%).

Як повідомлялося, у березні 2010 року у порівнянні з лютим інфляція скоротилася до 0,9%. У січні-березні цей показник склав 4,7%.