Українців примушують до вегетаріанства
В Україні різко скорочується виробництво м'яса.
За даними Держкомстату, за перші 8 місяців цього року виробництво деяких видів м'яса скоротилося до 50%, повідомляє видання "Дело".
Найбільше зниження торкнулося мороженої свинини. Цього року випуск даної продукції склав усього 8,6 тисяч тонн, що на 45,7% менше, ніж минулого.
Охолодженої яловичини й телятини було заготовлено 73,1 тисяч тонн - на 20,1% менше, ніж показники минулого року. Обсяги мороженої яловичини скоротилися на 25,8%. Її за 8 місяців було виготовлено всього 28 тисяч тонн.
Позитивна динаміка виробництва склалася лише з курятиною. Було вироблено 363 тисяч тонн - на 32,6% більше, ніж минулого року.
На фоні різкого зменшення заготовлення м'яса обсяги виробництва ковбас залишаються на колишньому рівні, навіть збільшуються. У січні-серпні було поставлено до продажу 213 тисяч тонн ковбасних виробів, що на 3% більше, ніж за 8 місяців 2007 року.
Стабільно високі обсяги виробництва ковбасних виробів експерти пояснюють використанням м'ясопереробними підприємствами імпортної сировини.