Українська правда

Українців примушують до вегетаріанства

16 вересня 2008, 13:54

В Україні різко скорочується виробництво м'яса.

За даними Держкомстату, за перші 8 місяців цього року виробництво деяких видів м'яса скоротилося до 50%, повідомляє видання "Дело".

Найбільше зниження торкнулося мороженої свинини. Цього року випуск даної продукції склав усього 8,6 тисяч тонн, що на 45,7% менше, ніж минулого.

Охолодженої яловичини й телятини було заготовлено 73,1 тисяч тонн - на 20,1% менше, ніж показники минулого року. Обсяги мороженої яловичини скоротилися на 25,8%. Її за 8 місяців було виготовлено всього 28 тисяч тонн.

Позитивна динаміка виробництва склалася лише з курятиною. Було вироблено 363 тисяч тонн - на 32,6% більше, ніж минулого року.

На фоні різкого зменшення заготовлення м'яса обсяги виробництва ковбас залишаються на колишньому рівні, навіть збільшуються. У січні-серпні було поставлено до продажу 213 тисяч тонн ковбасних виробів, що на 3% більше, ніж за 8 місяців 2007 року.

Стабільно високі обсяги виробництва ковбасних виробів експерти пояснюють використанням м'ясопереробними підприємствами імпортної сировини.