Вже виплачуються компенсації постраждалим від дощового паводку

Четвер, 31 липня 2008, 11:24
З вечора 29 липня жителі підтоплених районів Західної України розпочали отримувати грошову компенсацію.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на засіданні уряду, повідомляє "Радіо Свобода".

Прем'єр наголосила, що наразі видають лише аванси - у розмірі 5 тисяч, 2,5 та 1 тисячі гривень, залежно від категорії понесених збитків. А повна компенсація буде сплачена після кінцевої оцінки вартості і обсягів збитків.

За словами Голови уряду, компенсаційні виплати постраждалим від стихії громадянам будуть розносити працівники "Укрпошти".


Оцінювання майнових втрат постраждалих від стихії спрощено.

Як повідомив у четвер 31 липня Міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, ухвалено відповідну постанову, що дозволить оцінювати завдані стихією збитки без "жодної бюрократії".

Спеціальні комісії обходитимуть двори і "якщо будинку немає, складатимуть акт про те, що цей будинок знищено, а якщо будинок пошкоджено - акт про пошкодження і завданий збиток", - пояснив міністр.

Потім усі ці акти надсилатимуть до Міністерства регіонального розвитку та будівництва, а звідти - до Міністерства фінансів для виділення коштів на виплату компенсацій.

"Усе має бути зроблено швидко і гроші має бути виділено. Я сподіваюся, що Верховна Рада завтра прийме зміни до бюджету", - наголосив Міністр з питань надзвичайних ситуацій.