Telenor: суд Нью-Йорку не віддавав "Київстар" росіянам

Середа, 25 квітня 2007, 16:49 -

Федеральний суд південного округу Нью-Йорку не приймав рішення на користь російської Altimo та афілійованих з нею компаній у їхній судовій суперечці з Telenor (Норвегія) як акціонерів найбільшого українського оператора мобільного зв'язку ЗАТ "Киевстар GSM".

Про це повідомила норвезька компанія у прес-релізі в середу.

"Прес-реліз Altimo, розповсюджений 23 квітня, в якому говориться про перемогу Altimo у суді, абсолютно не обґрунтований та невірний", - приводяться в прес-релізі слова глави представництва Telenor в Україні Тронда Мое.

Telenor повідомляє, що 20 квітня Федеральний окружний суд Нью-Йорку захотів від Altimo, Alpren та "Сторму" добровільно звернутися з поданням до Державної виконавчої служби Міністерства юстиції припинити виконавче провадження проти Telenor в Україні, що перешкоджає арбітражному процесу в Нью-Йорку.

Реклама:

У іншому випадку суддя суду Нью-Йорку зобов'яже Alpren, Altimo та "Сторм" почати відповідні дії, говориться в повідомленні Telenor.

Мое уточнив, що Федеральний суд південного округу Нью-Йорка 20 квітня лише відхилив клопотання норвезької компанії Telenor.

"Ми звернулися із проханням визначити, чи порушують три судові слухання в Україні щодо заборони проведення аудиту "Київстару" компанією Ernst&Young рішення суду Нью-Йорку від 15 грудня, що забороняє Altimo та її дочірнім структурам ініціювати судові позови в Україні або намагатися виконати які-небудь рішення українських судів, що відклали б або якось перешкодили арбітражному процесу між Telenor та ТОВ "Сторм" у Нью-Йорку. Суд не розглядав справу по суті. Це точно не є перемогою Altimo", - зазначив Мое.

Конфлікт між Telenor (володіє 56,51% акцій "Київстару") та Altimo, котра управляє телекомунікаційним бізнесом російської "Альфа-груп", почався наприкінці 2004 року через незгоду норвезької компанії з купівлею російським ВАТ "Вимпєлком", великими акціонерами якого є обидві сторони, українського оператора ЗАТ "Українські радіосистеми".

Протягом 2006 року представники "Сторму" бойкотували засідання ради директорів "Київстару" та збори акціонерів компанії. Міський суд Красного Луча (Луганська обл.) 31 січня 2007 року заборонив проводити аудиторську перевірку "Київстару" та обмежив права акціонерів отримувати інформацію про діяльність компанії.

При цьому Господарський суд Києва 22 січня 2007 року відклав слухання щодо позову ТОВ "Сторм" (100%-я "дочка" російської "Альфа-груп", володіє 43,49% акцій "Київстару"), яка наполягає на тому, що міжнародна аудиторська компанія Ernst&Young не має права проводити аудит звітності ЗАТ "Київстар GSM" за 2006 рік.

У результаті Telenor змушений був деконсолідувати показники "Київстару" зі своєї звітності, а сам "Київстар" - ініціювати проведення зборів власників своїх боргових зобов'язань, пропонуючи їм внести виправлення до угод щодо єврооблігацій з термінами погашення в 2009 та 2012 роках.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: