Доходи "Укроборонпрому" зросли на 50% в порівнянні з минулим роком

Середа, 9 жовтня 2024, 14:03 -

За останні три квартали АТ "Українська оборонна промисловість" (УОП) наростила чистий дохід на 50%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це ЕП розповіли у пресслужбі УОП.

З січня по вересень 2024-го найбільший вітчизняний виробник озброєнь заробив 83,1 млрд грн, в той час, як в аналогічний період минулого року дохід становив 55,4 млрд грн. Чистий прибуток компанії за цей же період зріс на 37,2% – з 6,37 млрд грн до 8,74 млрд грн. 

В УОП зазначили, що загальний обсяг виробництва та ремонту в одиницях продукції збільшився на 408%. Зокрема зросли обсяги виробництва безпілотників, боєприпасів та високоточного озброєння. 

Реклама:

До державного АТ "Українська оборонна промисловість" входить 70 підприємств вітчизняного оборонного комплексу та літакобудування. У 2023-му році УОП  вперше в історії увійшла до ТОП-50 світових оборонних компаній, заробивши 2,2 млрд дол. 

Нещодавно колишній гендиректор компанії Герман Сметанін пішов з посади, очоливши Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості. 20 вересня в УОП оголосили конкурс на посаду нового генерального директора.

Читайте також: Українські "шахеди", снаряди та корупційні шпаринки в Укроборонпромі. Інтерв'ю з директором Германом Сметаніним.

Реклама:
Реклама: