Поліція замовила ремонт за 50 мільйонів із завищеними цінами на арматуру та кондиціонери

Середа, 7 серпня 2024, 14:24 -

Головне управління Національної поліції в Одеській області за результатами тендеру замовило ТОВ "Будівельна Група "Гарант Якості" реконструкцію комплексу будівель за 56,58 млн грн. 

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на видання "Центр публічних розслідувань".

Наступного дня після укладання договору поліція домовилась з підрядником про зниження вартості на 3,17 млн грн коштом зниження деяких складових кошторису. Однак і після внесених змін журналістка "Центру публічних розслідувань" знайшла деякі будматеріали та обладнання по завищеній ціні.

Як з’ясувалося, арматуру класу А-ІІІ діаметром 14 мм врахували по 50 331 грн/т (тут і далі ціни вказано з ПДВ). На ринку її можна купити по 32 050 грн/т, що на 36% дешевше.

Реклама:

Згідно з кошторисом в будівлі поліції буде встановлено як мінімум 18 кондиціонерів. Найдорожча у кошторисі спліт-система коштує понад 69 708 грн. Таких систем планують поставити 4 штуки.

Перевірка на hotline показує середню ринкову ціну цих спліт-систем на рівні 47 тис грн. А в одному з магазинів, з яким вдалось зв’язатись журналістці, підтвердили, що мають тотожні за 34 тис грн. Це майже вдвічі дешевше ніж в кошторисі.

Вартість будматеріалів в договорі визначена "динамічною", що означає можливість зміни вартості по ходу будівництва. Відтак остаточні ціни знатиме тільки замовник.

Реклама:

ТОВ "Будівельна група "Гарант якості" належить Геннадію Лебедєву з Миколаєва. 

Нагадаємо: 

"Державний оператор тилу" Міноборони продовжив переукладати угоди на харчування військових по областях, де певні фірми не справились з постачанням. 

Новий тендер на Київ і Київщину ціною 729 млн грн виграла фірма "Контракт продрезерв 5", по Рівненській області за 407 млн грн обрали ТОВ "Сендерс". 

Економічна правда

Реклама: