Китай закликає до поглиблення торгових зв'язків з Росією попри позицію Заходу

Середа, 20 вересня 2023, 09:34 -

Китай закликав до збільшення транскордонного зв’язку з Росією та поглиблення взаємної торгівлі та інвестиційної співпраці, незважаючи на несхвалення Заходу після вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомляє Reuters.

Російський міністр економічного розвитку провів "поглиблені" дискусії щодо економічної співпраці з міністром торгівлі Китаю в Пекіні у вівторок.

Міністр торгівлі Китаю Ван Веньтао заявив під час переговорів у Пекіні, що китайсько-російське економічне та торговельне співробітництво продовжує поглиблюватися та стає більш "твердим" під "стратегічним керівництвом" глав двох держав.

Реклама:

Оскільки російська війна проти Україні триває вже другий рік, а РФ перебуває під санкціями Заходу, Москва покладається на економічну підтримку свого союзника Пекіна, живлячись китайським попитом на нафту, газ та зерно.

Згідно з останніми даними китайської митниці, у серпні китайський імпорт російських товарів зріс на 3% порівняно з роком раніше до 11,5 мільярда доларів, змінивши падіння на 8% у липні.

Пекін відкинув критику Заходу щодо його зростаючого партнерства з Москвою у світлі війни Росії проти України. Та наполягає, що зв’язки не порушують міжнародні норми, і Китай має прерогативу співпрацювати з будь-якою країною, яку він вибере.

Реклама:

Нагадуємо:

За підсумками 8 місяців 2023 року частка китайських автомобілів у російському імпорті сягнула 92%.

Реклама: