"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кримський суд заарештував рахунки компанії Курченка

П'ятниця, 19 лютого 2016, 15:20

Арбітражний суд окупованого Криму заарештував 49,4 млн рублів (близько 650 тисяч доларів) ЗАТ Компанія "Нафтотрейдинг", яка належить українському бізнесменові Сергію Курченко, і володіє в Криму близько 40 АЗС.

Про це йдеться в рішенні суду від 15 лютого, передає "Ліга.net".

Арешт накладено за позовом про стягнення заборгованості ТОВ "Фірма ТЕС", якою володіє великий кримський підприємець, колишній глава захопленого "Чорноморнафтогазу" Сергій Бейм.

При цьому, в тексті рішення суду йдеться, що "Нафтотрейдинг" вже не здійснює діяльність в окупованому Криму.

Реклама:

"Необхідно відзначити, що згідно з довідки УМВС Росії по місту Сімферополю, відповідач ("Нафтотрейдинг" - Ред.) діяльність не здійснює, однак, до нього пред'явлені вимоги про стягнення грошових коштів на великі суми", - наголошується в документі.

Вимоги про арешт активів "Нафтотрейдингу", суд відхилив.

Крім ТОВ "Фірма ТЕС", претензії до Курченка має також Російський національний комерційний банк, що працює в окупованому Криму і належить Россімуществу.

Банк з лютого намагається стягнути з російських компаній, пов'язаних з Курченком понад 26 млн рублів (близько 340 тисяч доларів) кредитного боргу, говориться в ще одному рішенні суду від 11 лютого.

Як забезпечувальний захід банк просив суд заарештувати активи "Нафтотрейдингу", ТОВ "Торговий дім Нефтегаз" (Москва), "Ойлсервис Трейд" (Москва), "Афан-Голд" (Москва), ЗАТ "Компанія Крим Ойл" (Крим).

Всі зазначені компанії пов'язані з Курченком і займаються торгівлею паливом в Росії і на окупованому півострові.

Арбітражний суд окупованого Криму відхилив вимоги Російського національного комерційного банку про арешт активів, призначивши наступне засідання на початок березня.

Як повідомлялося, влітку 2014 року Сергій Курченко купив у Ленура Сеттарова мережу АЗС "Современник", яка складалася з 35 заправок.

Пізніше він викупив 13 кримських АЗС і нафтобазу у "Лукойла". Всі свої роздрібні активи в Криму Курченко об'єднав в "Нафтотрейдингу" (Сімферополь), якою опосередковано володіє гонконгська Yalimo Limited.

Бізнес Курченка в Росії і Криму не відчував проблем аж до початку 2015 року. З березня 2015 року Курченко почав втрачати свої позиції на паливному ринку.

Якщо восени 2014 року ще півроку тому Курченко був найбільшим постачальником палива до Криму, забезпечуючи понад 70% потреб півострова, то до середини 2015 року частка поставок ТД "Нефтегаз" знизилася до 15%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: