У Богатирьової посилять вимоги до якості м'яса птиці
МОЗ має намір з 2016 року посилити вимоги до якості м'яса птиці , встановивши максимально допустиму кількість вологи в тушках залежно від способу охолодження.
Відповідна норма закріплена в наказі МОЗ № 694 "Про затвердження гігієнічних вимог до м'яса птиці та окремими показниками його якості", прийнятому 6 серпня 2013 і зареєстрованому в Міністерстві юстиції 13 серпня, передає "УНІАН" .
Згідно з документом, для тушок, охолоджених повітрям, частка вологи, що виділяється при розморожуванні, повинна становити не більше 1,5%, для м'яса птиці, охолодженого аерозолем, - не більше 3,3 %, а для охолодженого методом занурення у воду - не більше 5,1 %.
Раніше Міністерство аграрної політики і продовольства пропонувало встановити максимально допустиму кількість вологи в м'ясі птиці на рівні 4 % від маси тушки, однак ця пропозиція не була підтримана українськими виробниками.
Провідні виробники м'яса птиці в Україні вказали на те, що така норма суперечить регламентам Європейського союзу, а в Україні тільки в продукції недобросовісних виробників частка вологи перевищує 4%.
При цьому, згідно з відповідним регламентом ЄС, масова частка вологи, що виділяється при розморожуванні м'яса, для тушок з вкладеними потрохами і охолоджених в гідроаерозолей, становить 3,3 %, а для аналогічних тушок, охолоджених у ваннах з водою, - 5,1%.