Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Представники Мінфіну наглядатимуть за "Києвом"

Четвер, 10 вересня 2009, 11:59

Банк "Київ", який контролюється урядом, сформував наглядову раду, до якої, серед інших, увійшов виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби банку.

До наглядової ради також увійшли заступники міністра фінансів Андрій Кравець і Валерій Альошин, директор департаменту Мінфіну з питань участі держави в капіталізації банків Теймур Багіров, директор департаменту політики розвитку ринку фінансових послуг Мінфіну Володимир Коцюба.

Крім того, членами наглядової ради банку призначені заступник директора департаменту Мінфіну з питань участі держави в капіталізації банків Ярослав Матузка та Олександр Дубровін, який до весни 2009 року працював заступником директора департаменту управління ризиками Державної іпотечної установи.

Реклама:

Згідно з повідомленням, відповідне рішення прийнято 8 вересня.

Банк "Київ" (раніше - "Київщина") заснований в 1993 році. З 9 лютого 2009 року у банку працює тимчасова адміністрація НБУ.

Як повідомлялося, у червні Кабінет міністрів вирішив внести облігації внутрішньої державної позики з погашенням у 2017-2019 роках і прибутковістю 9,5% річних на загальну номінальну суму 9,474 млн. гривень у статутні капітали Укргазбанку, Родовід Банку і банку "Київ".

Держава отримує більше 99,97% акцій Родовід Банку, близько 99,94% - банку "Київ" і близько 81,58% - Укргазбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!