Нацбанк ліквідує банк "Київ"

Четвер, 25 червня 2015, 19:02

Національний банк України, продовжуючи розпочату процедуру виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ "АКБ "Київ", 24 червня 2015 року ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"З метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів зазначеного банку Національний банк в серпні 2014 року прийняв рішення про віднесення банку "Київ" до категорії проблемних", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Національним банком було встановлено строк для вжиття ПАТ АКБ "Київ" заходів щодо приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Реклама:

Плани заходів ПАТ "АКБ "КИЇВ" не передбачали ефективних заходів, спрямованих на поліпшення фінансового стану та приведення його діяльності у відповідність до вимог законодавства.

"Ураховуючи вимоги статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність", постановою Правління Національного банку № 128 банк "Київ" було віднесено до категорії неплатоспроможних", - повідомляє регулятор.

"Розглянувши пропозицію Фонду щодо ліквідації неплатоспроможного банку "Київ" шляхом відчуження всіх або частини активів і зобов'язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією, Нацбанк прийняв постанову про відкликання банківської ліцензії фінустанови та ліквідацію банку", - йдеться у повідомленіні.

Раніше повідомлялося, що "Укргазбанк" завершив процедуру приєднання активів і пасивів ПАТ "АКБ "Київ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: