17 жовтня 2023

15:06
Міноборони дозволило списувати втрачене у бою військове майно за кілька тижнів замість пів року
В Кабміні похвалилися спрощенням паперової бюрократії на фронті: тепер для того, щоб списати знищене або пошкоджене військове майно, а відтак отримати нове, військовим доведеться витрачати на паперову роботу не пів року, а "кілька тижнів".
14:52
Справа про розкрадання газу: НАБУ оголосило у розшук нардепа Дубневича
Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук чинного народного депутата Ярослава Дубневича у справі про розкрадання газу
14:30
"Укрзалізниця" збільшила прибутки за рахунок пасажирських перевезень
АТ "Укрзалізниця" збільшила прибуток за рахунок пасажирських перевезень, хоча при цьому в компанії наголошують, що перевезення громадян досі залишаються для неї збитковими.
14:24
"Військовий" ПДФО з місцевих до держбюджету: Рада не схвалила законопроєкт
Верховна Рада 17 жовтня не схвалила в другому читанні законопроєкт №10037, яким пропонується переспрямувати ПДФО з забезпечення військових з місцевих до державного бюджету
13:54
США виділили понад пів мільярда доларів для відновлення української енергетики - Шмигаль
Сполучені Штати Америки виділили 522 мільйони доларів на закупівлю енергообладнання та захисту української енергосистеми
13:43
З 18 жовтня госпсуди повертатимуть документи в разі відсутності електронного кабінету в заявника
З 18 жовтня 2023 року господарські суди залишатимуть процесуальні документи без руху, повертатимуть їх або залишати без розгляду у разі, якщо у заявників не буде відкритий електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами.
12:56
"Нова пошта" почне тестувати з наступного року доставку між країнами ЄС
У 2024 році "Нова пошта" планує провести тестування послуги доставки посилок між країнами Європейського Союзу.
12:50
Американський софт Asana продовжує обслуговувати команди з РФ – Trap Aggressor
Американська компанія програмного забезпечення Asana для роботи команд, переважно у сфері ІТ, продовжує обслуговувати команди з Росії. 
12:09
НАЗК викрило депутата Київради, який не зміг пояснити покупки та заощадження
Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило 1,7 млн грн необґрунтованих активів депутата Київради та скерувало матеріали до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).
11:58
Rolls-Royce скоротить до 2500 співробітників
Британська машинобудівна компанія Rolls-Royce оголосила, що скоротить до 2500 співробітників, оскільки її новий генеральний директор прагне побудувати більш ефективний бізнес.
11:44
Рубль продовжує дешевшати на тлі заяв попагандистів РФ про його стабільність
Тенденція до ослаблення рубля, що відновилася в РФ вже через день після указу Владіміра Путіна, який зобов'язав експортерів продавати валютну виручку, проявила себе і 17 жовтня.
11:28
Через бойові дії та негоду без світла лишається 450 населених пунктів – "Укренерго"
Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 450 населених пунктів, дощ та вітер частково знеструмили 3 населені пункти в Кіровоградській області.
11:02
Видатки загального фонду держбюджету у вересні становили 230 мільярдів
За січень-вересень 2023 року загальна сума касових видатків фонду держбюджету становить 2,11 трлн грн. Зокрема, у вересні видатки скоротилися до 230 млрд грн, порівняно з 248,4 млрд грн у серпні.
10:59
Посвідчення водія тепер можна замовити з доставкою за кордон
Українські водії тепер можуть онлайн замовити обмін посвідчення водія з доставкою за межі країни.
10:50
Рада визначила порядок денний на найближчий тиждень: держбюджет-2024, РЕРи, церкви, ветерани
Верховна Рада на поточному пленарному тижні зосередиться на першому читанні проєкту державного бюджету на 2024 рік і планує винести на розгляд низку інших резонансних законопроєктів.
10:24
У серпні банки видали іпотечних кредитів на 900 мільйонів – опитування НБУ
У серпні 2023 року банки України видали 626 іпотечних кредитів на загальну суму 900,9 млн грн: обсяг наданих населенню кредитів порівняно з липнем зріс на 2,6%, кількість - на 3,6%.
10:22
Курс валют на 17 жовтня: скільки коштують долар та євро 
17 жовтня готівкова гривня дещо впала стосовно долара на "чорному ринку". 
09:50
Індія затримує оплату семи партій нафти з РФ у юанях – ЗМІ
Незручність для індійського уряду у розрахунках за імпорт російської нафти в китайських юанях призвела до затримки платежів щонайменше за сім вантажів.
09:44
Мільярдер Бернар Арно втратив місце другої найбагатшої людини світу 
Мільярдер Бернар Арно втратив місце другої найбагатшої людини у світі через те, що розпродаж акцій предметів розкоші знизив його чистий капітал нижче, ніж капітал Джеффа Безоса з Amazon.com Inc.
09:25
Нафта дешевшає на сподіваннях на послаблення санкцій США проти Венесуели
Ціни на нафту трохи впали у вівторок на тлі сподівань, що США послаблять санкції проти Венесуели, яка виробляє нафту, і в міру того, як Вашингтон активізував зусилля щодо запобігання ескалації війни між Ізраїлем і ХАМАСом.
09:18
5 тисяч українців стали переможцями програми "Власна справа" від початку року
Від початку року п’ять тисяч українців стали переможцями програми "Власна справа". Вони отримають від держави 1,2 млрд грн грантових коштів на започаткування й розвиток бізнесу.
09:00
LinkedIn звільнить ще майже 700 співробітників у рамках другої хвилі скорочень
Соцмережа LinkedIn оголосила, що звільнить 668 співробітників у своїх інженерних, HR і фінансових командах в рамках другого раунду скорочень в цьому році на тлі уповільнення зростання доходів.