Moderna виграла суд за патент на вакцину проти Covid у Pfizer/BioNTech

Субота, 18 травня 2024, 11:00 -
 
Getty Images

Moderna виграла справу в Європейському патентному відомстві (ЄПВ) в суперечці з Pfizer і BioNTech щодо своєї вакцини проти Covid-19, що є позитивним сигналом для компанії у боротьбі за прибутки.

Про це повідомляє Financial Times.

У четвер 16 травня Опозиційний відділ ЄПВ прийняв рішення підтвердити дійсність одного з двох спірних патентів Moderna.

раніше компанія зіткнулася з кількома невдачами в судовій боротьбі з Pfizer та BioNTech щодо однієї з найпопулярніших вакцин проти Covid19 Comirnaty від BioNTech.

Реклама:

"Ми раді повідомити, що Європейське патентне відомство вирішило підтримати чинність патенту EP949 компанії Moderna, одного з ключових патентів, які наразі оскаржуються проти Pfizer і BioNTech у різних європейських національних судах", - заявили в Moderna.

Pfizer і BioNTech мають два місяці на подачу апеляції, яку, за словами Pfizer можуть подати.

BioNTech заявила, що рішення ЄПВ "не змінює нашої непохитної і однозначної позиції, що цей патент є недійсним.

Реклама:

Ми будемо продовжувати енергійно захищати наші інновації проти всіх звинувачень у порушенні патентів, включаючи цю справу", - додали вони.

Читайте також: Війна бенефіціарів пандемії: чому Pfizer і Moderna судяться через вакцини проти Covid

Нагадаємо:

Британсько-шведський виробник ліків AstraZeneca оголосив, що придбає компанію Amolyt Pharma, що спеціалізується на ендокринних захворюваннях, за 1,05 мільярда доларів, аби збільшити свій портфель ліків від рідкісних захворювань.

Сімейні офіси американських мільярдерів Сема Волтона і Джорджа Сороса придбали нові частки в біотехнологічних компаніях, котрі займаються розробкою ліків.

Економічна правда

Реклама: