Новини 17 травня: затримання Кропачова, ситуація з відключенням світла

П'ятниця, 17 травня 2024, 21:00 -

Про Кропачова. Працівники Державного бюро розслідувань та Національна поліція затримали фактичного власника ТОВ "Краснолиманське", що входить до групи компаній ТОВ "Укрдонінвест" Віталія Кропачова. 

Про відключення світла. Енергетики пояснили, що у графіках обмеження енергопостачання існує три зони, які описують, коли буде світло. Зокрема, при світло-сірій зоні постачання електрики не гарантується і  залежить від наявних обсягів генерації. 

Диспетчерський центр "Укренерго" у суботу 18 травня з 19:00 до 24:00 застосовуватиме графіки обмеження потужності тільки для промислових споживачів.

Про е-кабінет для військовозобовʼязаних. Електронний кабінет, в якому чоловіки призовного віку матимуть змогу оновити дані, має запрацювати від 18 травня – дня набуття чинності закону про вдосконалення мобілізації.

Реклама:

Міністерство оборони запускає мобільний застосунок "Резерв+" для військовозобов'язаних, призовників та резервістів.

Про ТЕС. Кабінет Міністрів України виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської теплоелектростанції в Харківській області й Трипільської теплоелектростанції в Київській області.

Про гральний бізнес. Печерський районний суд 13 травня наклав арешт на рахунки онлайн-казино Pin-Up (ТОВ "Укр Гейм Технолоджі") і Vbet (ТОВ "Вбет Україна") в межах кримінального провадження Державного бюро розслідувань.

Реклама:

Екслюзив ЕП

Депутати з "академіками" роками заробляли на державній землі десятки мільйонів доларів. Розслідування ЕП

Хто контролює і використовує "в темну" сотні тисяч гектарів державної землі, якою нібито користується Нацакадемія аграрних наук, та як її виводять у приватну власність.

Реклама: