Finnair відновить польоти до Тарту, які призупиняли через глушіння Росією сигналу GPS

Четвер, 16 травня 2024, 17:10 -
 
ФОТО: GETTY IMAGES

Фінська авіакомпанія Finnair відновить польоти до естонського міста Тарту з 2 червня – їх призупиняли через глушіння сигналу GPS, в якому звинувачували Росію. 

Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Авіакомпанія оновила методи заходження на посадку, що використовуються в аеропорту Тарту, таким чином, щоб деякі з них можна було використовувати без сигналу GPS. Ці оновлені методи базуються на радіосигналах, що надсилаються з наземних станцій.

Такі типи наземних методів використовуються в авіації вже давно, і перешкоди GPS не впливають на їх використання.

Реклама:

"Оновлені методи зближення базуються на радіосигналах, що надсилаються з наземних станцій. Ці типи наземних методів використовуються в авіації протягом тривалого часу, і перешкоди GPS не впливають на їх використання. Подібні традиційні методи заходу на посадку все ще використовуються в деяких аеропортах як альтернатива методам заходження на посадку на основі GPS", – зазначили в компанії. 

Нагадаємо: 

У кінці квітня фінська авіакомпанія Finnair призупинила на місяць польоти до естонського міста Тарту через глушіння Росією сигналу GPS біля своїх кордонів.

Реклама:

В авіакомпанії додавали, перешкоди GPS зросли з 2022 року, і пілоти Finnair повідомляли про перешкоди, особливо поблизу Калінінграда, Чорного моря, Каспійського моря та Східного Середземномор'я. 

Finnair є єдиною авіакомпанією, що виконує міжнародні рейси до Тарту.

Реклама: