Головний науковий співробітник OpenAI йде з компанії

Середа, 15 травня 2024, 13:45 -
 
Getty Images

Співзасновник та головний науковий співробітник технологічної компанії OpenAI Ілля Суцкевер, через шість місяців після того, як виступив проти генерального директора Сема Альтмана йде з посади.

Про це повідомляє Financial Times.

"Траєкторія розвитку компанії була не інакше як чудесною, і я впевнений, що OpenAI створить AGI "сильний штучний інтелект", який буде і безпечним, і корисним", - сказав він у прощальному повідомленні.

Суцкевер вважається одним з провідних дослідників у галузі глибокого навчання та штучного інтелекту, а також ключовим фактором раннього домінування OpenAI у сфері генеративного ШІ - розробці інструментів, які можуть генерувати мультимедійні відповіді на людські запити.

Суцкевер був одним з головних дійових осіб невдалого "перевороту" в листопаді 2023 року, коли він приєднався до інших членів правління OpenAI, щоб змістити Сема Альтмана з посади генерального директора і вивести зі складу правління співзасновника Грега Брокмана.

Реклама:

Цей крок проти Альтмана був зроблений після того, як стався розрив довіри між лідером компанії та її правлінням.

"Я глибоко шкодую про свою участь у діях правління", - написав тоді Сацкевер.

Якуб Пачоцкі, учень Суцкевера, який працював в дослідницькій групі OpenAI з 2017 року, замінить його на посаді головного наукового співробітника.

У вівторок Суцкевер натякнув, що незабаром запустить новий проєкт, не розкриваючи деталей.

Нагадаємо:

Apple наблизилася до угоди з OpenAI про використання технології ChatGPT в iPhone, що є частиною зусиль з впровадження функцій штучного інтелекту в свої пристрої.

Економічна правда

Реклама: