Україна та Словаччина розвиватимуть співпрацю в аграрній сфері

Понеділок, 7 жовтня 2024, 19:48 -


Архів

Очільники аграрних відомств підписали Меморандум про співробітництво у сфері сільського господарства та харчової промисловості.

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Зокрема, документом передбачається співпраця на рівні асоціацій і фермерів та посилення між ними прямих горизонтальних зв’язків.

"Українські та словацькі фермери мають розуміти один одного. Це запорука довгої та взаємовигідної співпраці. Нам важливий досвід наших партнерів. Наші фермери в надскладних умовах продовжують сіяти і збирати врожай, а Україна - забезпечувати продовольчу безпеку світу", - наголосив міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль.

Крім того, аграрні міністерства України та Словаччини спільно працюватимуть у сферах розведення тварин, селекції рослин та розвитку експорту між країнами, а також приділятимуть увагу науковим дослідженням у сільському господарстві.

Очільник українського міністерства запросив словацького колегу Ріхарда Такача долучитися до підтримки українських сільгоспвиробників у прифронтових регіонах. При цьому йдеться не лише про гранти, а й про відкриття спільних українсько-словацьких підприємств з глибинного перероблення.

Читайте також: Картопля подорожчала на 200%. Чому в Україні ростуть ціни на овочі і що буде далі?