Китай заявив, що тарифи на електромобілі завдадуть шкоди Німеччині

Середа, 18 вересня 2024, 14:26 -


Архів

Міністр торгівлі Китаю заявив, що запровадження ЄС мит на електромобілі серйозно завадить торгівлі та інвестиційній співпраці та завдасть шкоди як Китаю, так і Німеччині.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на Міністерство комерції Китаю.

Міністр торгівлі Китаю Ван Веньтао заявив, що сподівається досягти рішення відповідно до правил Світової організації торгівлі якомога швидше і уникнути ескалації економічних і торговельних суперечностей між Китаєм і ЄС.

Європейська комісія наближається до того, щоб запропонувати остаточні тарифи до 35,3% на електромобілі, вироблені в Китаї, на додаток до стандартного ввізного мита ЄС у розмірі 10%.

Ван висловив сподівання, що Німеччина виходитиме з власних інтересів і підштовхне Європейську комісію та Китай до роботи в тому ж напрямку.

Міністр економіки Німеччини заявив, що країна підтримує вільну торгівлю, вітає китайські автомобільні компанії та компанії з виробництва запчастин, які інвестують в Європу, і буде закликати Європейську комісію знайти відповідне рішення з Китаєм і докласти всіх зусиль для уникнення торгових конфліктів, йдеться в заяві міністерства.

Читайте також: Made in Germany більше не працює: чому Volkswagen змушений закривати заводи

Нагадаємо:

Уряд Німеччини працює над тим, щоб запобігти набуттю чинності нових тарифів Європейського Союзу на китайські електромобілі - або принаймні пом'якшити їх, якщо повне скасування буде неможливим.

Кількість нових реєстрацій електрокарів в Німеччині суттєво впала, а виробники автомобілів скорочують виробництво, оскільки попит на електромобілі розчаровує.