Ситуація з тиском на бізнес погіршилася – власник "Текстиль-Контакт"

Понеділок, 16 вересня 2024, 16:51 -


Архів

Після створення Ради з питань підтримки підприємництва ситуація з тиском на бізнес тимчасово покращилася, проте зараз - погіршилася.

Таке спостереження висловив директор групи "Текстиль-Контакт" Олександр Соколовський під час Forbes Business Breakfast.

"Після кейсу Ігоря Мазепи створили Раду з питань підтримки підприємництва (РППП). Трьохмісячний мораторій на перевірки й силові дії проти бізнесу спрацював, однак зараз ситуація погіршилася. За останній рік зрушень у бік захисту підприємців не відбулося", – зазначає він.

Нещодавно він подав запит до Ради з підприємництва щодо одного зі своїх кейсів, який наразі знаходиться на розгляді юристів РППП. Однак підприємець висловив занепокоєння тим, що в Україні досі існує можливість для тиску на бізнес.

"Якщо такі ситуації продовжуватимуться, то українці або не повернуться, або поїдуть після війни з України. Це не та країна, за яку ми боремося," – наголосив Соколовський.

Оновлено.

У зв’язку з різночитанням заголовка, редакція змінила його. Раніше він був таким: "Після створення Ради з підприємництва тиск на бізнес зріс - власник "Текстиль-Контакт".

Після публікації новини в першоджерелі слова Соколовського про погіршення ситуації були замінені на більш стримане формулювання: "суттєвого покращення поки що не відбулось".

Нагадаємо:

Олександр Соколовський, власник текстильного підприємства України "Текстиль-Контакт", заявив про тиск на бізнес з боку Голосіївської прокуратури Києва.

Один з агрохолдингів України Prometey заявив про фінансові труднощі й що перебуває на межі закриття, зокрема через тиск податкової.

Економічна правда.