Ford відновить виробництво автомобілів в Індії після трирічної павзи

П'ятниця, 13 вересня 2024, 19:00 -


Архів

Американський автовиробник планує використовувати законсервований завод у Тамілнаді для виробництва автомобілів на експорт.

Про це повідомляє Financial Times.

Ford планує перезапустити законсервований завод в Індії через три роки після того, як американський автовиробник заявив, що припиняє виробництво автомобілів у найнаселенішій країні світу.

Повідомляється, що рішення Ford з'явилося в той час, коли уряд Індії прагне залучити мільярди доларів інвестицій від міжнародних автовиробників, щоб урізноманітнити ланцюжки постачання від Китаю, геополітичного конкурента, який домінував у продажах електромобілів.

Компанія Ford працювала в Індії майже три десятиліття, перш ніж оголосила про закриття виробництва в країні у 2021 році після того, як їй не вдалося завоювати величезний внутрішній ринок.

Намагаючись створити більше робочих місць для своєї численної і розчарованої молодої робочої сили, Індія намагається залучити нові інвестиції, пропонуючи знижені тарифи на дорогі імпортні електромобілі для компаній, які зобов'язуються виробляти їх в країні протягом трьох років.

Нагадаємо:

Компанія Ford Motor вирішила відмовитися від трирядного позашляховика і відкласти випуск нового покоління пікапів, та додати новий електричний пікап і фургон до свого майбутнього модельного ряду.