Японія замовила в українських компаній техніку для розмінування, яку передасть ДСНС

П'ятниця, 16 серпня 2024, 19:30 -


Архів

Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) замовило в українських виробників техніку для потреб гуманітарного розмінування, яку планує передати Держслужбі надзвичайних ситуацій (ДСНС) в рамках довготривалого партнерства.

Про це повідомляє Мінекономіки.

Зазначається, що JICA замовило виготовлення 12 мікроавтобусів в українського підприємства "Черкаський автобус". Техніку планують передати для потреб ДСНС в листопаді цього року.

Також JICA замовила в компанії "ТРАНС-АВТО-Д" виготовлення 8 причепів для перевезення машин для розмінування. 

"На українських підприємствах причепи монтують на вантажівки компані IVECO, після чого їх передають саперам ДСНС. 

Чотири такі вантажівки Держслужба з надзвичайних ситуацій отримала в липні, передача ще чотирьох планується на вересень", - повідомили в міністерстві.

Зазначається, що замовлена техніка є частиною ширшого пакета підтримки JICA для ДСНС в рамках довгострокового співробітництва. 

Закупівля в українських виробників техніки та обладнання для розмінування відбувається в рамках ініціативи Made in Ukraine в рамках Секторальної робочої групи, додали в Мінекономіки.

"Японія є одним із ключових партнерів України в гуманітарному розмінуванні. Обсяг фінансування проєктів з протимінної діяльності в Україні становить понад 70 мільйонів доларів. 

Ці кошти в основному йдуть на закупівлю обладнання та техніки та розбудову спроможності сфери протимінної діяльності в Україні. Зокрема, в липні Японія передала ДСНС чотири машини для розмінування", - йдеться у повідомленні.

"Японія продовжуватиме пошук якнайкращого поєднання форматів "Зроблено в Японії" та "Зроблено в Україні", щоб гарантувати, що в Україну передаватиметься лише обладнання та транспортні засоби найвищої якості. 

Японія підтримуватиме і працюватиме з Україною та її народом доти, доки не буде знешкоджена остання міна, і всі українці зможуть вільно ходити, не боячись вибухонебезпечних предметів", - сказав посол Японії Кунінорі Мацуда.

Економічна правда