Новини 4 липня: існує ризик стрибку цін, знову рекордний обсяг імпорту електроенергії

Четвер, 4 липня 2024, 21:00


Архів

Про імпорт електроенергії: Представники великих промислових підприємств України закликали уряд переглянути рішення про збільшення частки імпорту електроенергії з 50% до 80% для відсутності обмежень у постачанні, Міненерго заявляє про неможливість зробити це наразі через значний дефіцит.

Україна у четвер імпортує рекордну кількість електроенергії - 35 ГВт-год, що на 1 ГВт більше, ніж у рекордну середу 3 липня.

Про відключення: У п'ятницю 5 липня графіки відключень світла застосовуватимуть протягом усієї доби.

Про ціни: Інфляція в Україні у січні-травні 2024 року сповільнилася до 2%, що є найнижчим показником за останні роки. Однак, існують ризики зростання цін у найближчому майбутньому.

Про акцизи на пальне: Комітет ВР з питань фінансової, податкової та митної політики схвалив до другого читання законопроєкт про підвищення акцизів на пальне. 

Ексклюзиви ЕП 

Злам "Дії" по-чеченськи. Чи отримали російські хакери особисті дані українців

Події дворічної давнини, коли Україну атакували пов'язані з Кремлем хакери, могли залишитися темною сторінкою історії великої війни. Якби за розслідування не взялося ФБР.

Як правильно обрати павербанки і зарядні станції: актуальні інструкції для всіх

ЕП нагадала, як вибрати портативний пристрій для живлення гаджетів і не переплатити. Які товари зараз доступні і чим вони відрізняються.