Новини 30 липня: днів без вимкнень стане більше, нові дискусії про підвищення податків 

Вівторок, 30 липня 2024, 21:00 -


Архів

Про електроенергію: Вівторок 30 липня є першим днем місяця, коли немає відключень електроенергії, і за умови відсутності ворожих атак на енергооб'єкти таких днів у найближчі три місяці стане більше.

У середу 31 липня, як і 30 липня, графіки відключення електроенергії не плануються.

Про підвищення податків: Дефіцит бюджету становить 500 млрд гривень: якщо Рада не підтримає урядовий пакет оподаткування, вже у вересні можуть виникнути проблеми з військовими виплатами.

Міністерство фінансів готове до дискусії в парламенті щодо можливих форматів підвищення податків.

Мінфін визнає ризик збільшення тіньової економіки у зв'язку з підвищенням податків, але сподівається, що бізнес зробить правильний вибір.

31 липня відбудеться засідання створеної президентом Зеленським Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану, на якому обговорюватимуться ініціативи уряду щодо підвищення податків. 

Про "Дію": Військово-обліковий документ із QR-кодом відтепер можна отримати у "Дії" за 10 хвилин

Ексклюзиви ЕП

Штучний інтелект на службі пропаганди: як Росія маніпулює світом

Росія перетворила штучний інтелект на інструмент для створення брехні в інтернеті. Як протидіяти фейковим новинам і коментарям ботів?

Виплати до Дня Незалежності, нововведення в УЗ: що зміниться у серпні 

У серпні на українців чекає низка змін, зокрема в роботі "Укрзалізниці" – перевізник розширює маршрути та додає більше жіночих купе. Також у серпні передбачені виплати для певних категорій громадян. 

ЕП розповідає детальніше, що зміниться для українців у серпні.