Новини 2 липня: концепція "оператора фінансової інклюзії" від НБУ, нова фондова біржа 

Вівторок, 2 липня 2024, 21:00 -


Архів

Про Нацбанк: Національний банк України розробляє концепцію "оператора фінансової інклюзії" та планує ввести до банківського законодавства поняття обмеженої банківської ліцензії. 

Про дослідження  ЄБРР: Серед негативних трендів, спричинених війною, малі та середні підприємства України називають недостатньо швидке відновлення обсягів збуту, брак кадрів через мобілізацію та міграцію, обмежене інвестування та активізацію конкуренції бізнесу з громадськими організаціями, які фінансуються донорами.

Про графіки відключення: У середу 3 липня графіки відключень світла застосовуватимуть протягом усієї доби, більшу частину якої обмежуватимуть три черги відключень одночасно.

Про фондову біржу: Влада України розглядає можливість створення нової фондової біржі для забезпечення подальшого безперебійного функціонування вторинного ринку державних облігацій.

Про мита: ЄС відновив мита на яйця і цукор з України через перевищення обсягів імпорту

Про Світовий банк: Україна переведена в категорію країн з доходами вищими за середні, згідно із оприлюдненою класифікацією країн за рівнем доходу на 2024 рік фінансовий рік від Світового банку.

Ексклюзиви ЕП

Atlas повертається. Навіщо проводять музичний фестиваль під час війни

Великі музичні фестивалі під відкритим небом "на паузі". Організатори найбільшого з них – Atlas Weekend – знайшли спосіб дати всім учасникам саме те, що їм потрібно. І не лише їм.

Про ринкові тарифи, незалежність регулятора та гроші на відновлення. Інтерв’ю з директором Energy Community Артуром Лорковські

Україна активно інтегрується у європейське співтовариство. Яких реформ не вистачає для повного об’єднання енергетичних ринків України та Євросоюзу?