РосЗМІ: доходи російських компаній впали на третину через санкції

Вівторок, 2 липня 2024, 10:58 -


Архів

Загальний дохід російських компаній у 2023 році впав на 36% - до 814 трлн руб, що випливає з даних аналітичного порталу Федеральної податкової служби Росії (ФПС).

Про це повідомляє російське видання The Moscow Times.

При цьому в перший рік війни проти України показник уперше перевищив квадрильйон і становив 1267 трлн руб, зазначає видання.

Зниження доходів організацій минулого року пов'язане із зовнішніми санкціями: компаніям потрібно перебудовувати логістичні та виробничі процеси, пояснив генеральний директор російського ГК "Техзор" Андрій Бородкін.

Зазначається, що оскільки інфраструктура економічних відносин бізнесу з "дружніми" країнами для Росії не була достатньо розвиненою, це вимагало побудови нових торговельно-фінансових зв'язків торік.

Однак загалом ситуація з рентабельністю організацій у 2023 році склалася доволі позитивна - показники опинилися на рівні 2019-го. Деякі галузі перейшли з розряду стабільно нерентабельних у рентабельні, зокрема машинобудування. Це безпосередньо пов'язано з війною в Україні та держоборонзамовленням, але також і з імпортозаміщенням.

Нагадаємо:

Уряд Росії доручив до 2028 року спробувати відтворити західні чипи середини 2000-х років.

За перші 4 місяці 2024 року прибуток у секторі видобутку вугілля обвалився на 93% і склав лише 14,3 млрд руб. 

Економічна правда.